Bilde av pasient som blir behandlet

Hva kan du forlange av din fysioterapeut?

Mange ser ut til å glemme at vi som jobber med fysioterapi faktisk driver i en servicebransje der folk som legger penger i lommene våre har både krav og rett på å bli behandlet ordentlig. Etter at jeg la ut denne artikkelen på Facebook, så har det kommet mange henvendelser. Derfor har vi nå oppdatert nettsidene våre med en egen seksjon for samarbeidspartnere og så legger vi innlegget ut her og.

Et stort problem i helsevesenet er skrivebordsdiagnoser, som vil si at fysioterapeuten tar utgangspunkt i sine magiske krefter og bare vet at ditt tilfelle er akkurat som han eller hun tenker. Skjer dette deg, kan du høflig reise deg opp og gå. Du har ikke fått hjelp, og blir et offer for fysioterapeutens ego. Spiller ingen rolle om dette er en fysio eller en nevrolog. Blir du ikke undersøkt, så har man ingen klinisk bekreftelse på hva som faktisk feiler deg. Du forventer at bilmekanikeren åpner panseret før han sier at “detta blir dyrt!”, og det skal du gjøre med helsevesenet også.

Bilde av pasient som blir behandletDerfor, du kan forlange

1 – Å bli hørt, bli tatt seriøst og vist respekt. Du betaler lønnen vår, og derfor er vi i en servicebransje. Blir du behandlet dårlig, så reis deg opp og gå.

2 – Å bli undersøkt ordentlig. Dersom du bare får “beskjed” om at du har senebetennelse, uten en klinisk undersøkelse så har du enten funnet verdens mest unike fysioterapeut, eller en unnasluntrer som ikke gidder å sjekke ordentlig. Hva er mest sannsynelig?

3 – Behandlingen skal vise fremgang. Dersom du har en god fremgang er du i gode hender. Dersom det ikke skjer noe, så bør din fysioterapeut ta det opp med deg, og evt snu behandlingsplanen for å finne nye veier å gå. Dersom du fortsatt ikke får fremgang, bør du bli sendt videre til neste instans. Dette bør ikke ta for lang tid i det private, men dersom du går offentlig så tar ting mye lengre tid. Uansett så bør du aldri være en evighetspasient hos noen dersom du ikke kommer for massasje eller rett og slett for å fikse opp litt her og der fordi du har råd til det og trives med kontinuerlig oppfølging. Da skal det i såfall være ditt valg å gå til fysioterapi!

4 – Få svar på dine spørsmål. Hvis du spør om noe, og får svaret “Sånn er det bare” så er det noen som ikke har gjort leksene sine. Ikke godta det blankt.

Til syvende og sist mine venner. Husk at det er dere som betaler lønnen vår. Dere sørger for at sønnen min har en kul snowracer, og at bikkjene våre har ordentlig trekkutstyr. Det er dere som sørger for at jeg har råd til å kjøpe ny vaskemaskin når den ryker, og at jeg har råd til å spise på restaurant når jeg syns madammen fortjener det. Jeg er avhengig av fornøyde kunder for å leve av det jeg driver med. Dersom du går hos noen som bare tar pengene dine uten at du får noe igjen for det, så er du ikke tjent med å gå dit. Helse er også et servicefag, men basert på egen erfaring er det absolutt ikke en selvfølge at man blir godt behandlet. Det finnes mange av oss som er seriøse og som ønsker at du skal få best mulig resultat, og det er verdt prisen det koster å gå privat dersom man har råd til det.

Dersom jeg har en kunde som jeg gjør frisk på 6 behandlinger, og han er grisefornøyd fordi det bare tok tre uker, så har jeg masse god reklame i lang tid fremover. Jeg lever bedre av at en kar legger igjen mindre penger hos meg en gang, men sender meg en kollega og svogeren sin i etterkant. Det var dagens lille raptus, og jeg håper dere er enige! Ha en fin dag! Følg facebooksiden vår for hyppigere oppdateringer!

-Alfred-

Timebestilling
E-mail: alfred(at)fghelse.no
Tlf: 40006283

Leave a Reply

*

Be sure to include your first and last name.

If you don't have one, no problem! Just leave this blank.