Akupunktur

Akupunktur er en gammel kinesisk behandlingsform som stimulerer kroppens egne helbredelsesprosesser, og som har svært få bivirkninger. I kinesisk medisin ser en på kroppen som en helhet bestående av en rekke vitale organer og energibaner (meridianer) som binder organene sammen.

I dette kretsløpet skal energien (qi) strømme fritt og harmonisk. Ved sykdom og smerter er det en ubalanse i gjennom- strømningen av qi, der den kan ha stagnert eller ”gått løpsk”. Hensikten med bruk av nåler, er å få energien til å flyte gjennom kretsløpet igjen, slik at den kan utføre sine funksjoner ved å bl.a gi næring til de vitale organene og beskytte kroppen mot ytre helse- skadelige faktorer.

Vi gjør oppmerksom på at pasienter som oppsøker akupunktør skal sørge for være undersøkt av lege for den aktuelle lidelsen på forhånd. I enkelte tilfeller vil konvensjonell behandling være det viktigste mens akupunkturbehandlingen blir en tilleggsbehandling.

Akupunktur kan bl.a. hjelpe mot: Astma og allergi, hodepine og migrene, psykologiske problemer, gynekologiske problemer, fordøyelsesproblemer, muskel- og leddproblemer og nevrologiske sykdommer.